Wat is airconditioning?

Onder airconditioning verstaan we het behandelen van de lucht in een ruimte waarin personen verblijven om zo een aangename temperatuur, vochtigheidsgehalte, zuiverheid, alsook een goede luchtcirculatie te verzekeren. In zo’n ruimte voelen mensen zich prettig en leveren zij de beste prestaties! Deze vorm van luchtbehandeling gebeurt zowel in de vorm van koeling als van verwarming. In de volksmond wordt airconditioning gebruikt om een ruimte te koelen in de zomer. Samsung airconditioners zijn standaard airconditioners in warmtepomp uitvoering (omkeerbare airco’s). Ze bieden naast koeling eveneens de mogelijkheid om een ruimte te verwarmen.

De volgende 5 kenmerken zijn bepalend voor een ideale en gezonde leefomgeving:

Temperatuur
Een airconditioner houdt de temperatuur constant op peil wat ideaal is voor het organisme: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen hoe beter het lichaam functioneert.

Vochtigheid
Een airconditioner regelt niet alleen de temperatuur. Tijdens warme zomerdagen haalt uw airconditioner of warmtepomp ook vocht uit de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Algemeen wordt aanvaard dat de ideale vochtigheidsgraad in de lucht tussen de 40 en 60% bedraagt. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.

Zuiverheid
Elke dag komen we in aanraking met lucht die vervuild is. Dankzij de filters waarover een airconditioner beschikt, worden schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit deze vervuilde lucht gefilterd. Een airconditioner zorgt ervoor dat u steeds gezonde lucht inademt.

Luchtcirculatie
Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan waardoor verkoudheden ontstaan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.

Ventilatie
Een airco kan ook enkel aangezet worden om de lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt vervangen door gerecirculeerde gefilterde lucht, zonder te koelen of te verwarmen. Dit op zich zorgt al voor een verfrissend gevoel doordat de lucht in beweging is.