Energiezuinig koelen

De meeste airconditioningsystemen zijn inverter gestuurd. Met behulp van de inverter technologie past het systeem haar werking zelfstandig aan aan de omstandigheden. Als de door u gewenste temperatuur eenmaal is bereikt, dan behoudt het systeem deze door op een laag niveau te opereren, waarbij tevens het energieverbruik op een laag pitje wordt onderhouden. Mocht de temperatuur verder gaan afwijken van de gewenste waarde, dan zal het systeem automatisch meer capaciteit gaan leveren en op hoogst mogelijk niveau werken.

Wat houdt het inverter systeem in?

 1. Comfortabele temperatuur
  De inverter werkt bij het opstarten op maximumcapaciteit. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, past deze zichzelf aan. Dit betekent minder temperatuurschommelingen en meer comfort binnen enkele minuten.
 1. Snel koelen en verwarmen
  Wanneer u de temperatuurinstelling verandert, zal de airconditioner de maximale capaciteit van de compressor gebruiken om die gewenste temperatuur snel te bereiken. Dit resulteert in 15% sneller koelen en 50% sneller verwarmen.
 1. Hoge efficiëntie
  De inverter technologie biedt u krachtige en snelle koeling en verwarming met een laag elektriciteitsverbruik. Zo voorkomt u energieverspilling en bespaart u geld.
 1. Tot 50% energiebesparing
  Nadat de gewenste temperatuur bereikt is, verandert de inverter airconditioner naar een spaarstand. Door inefficiënt en frequent aan- en uitschakelen van de compressor te vermijden, wordt de levensduur van de compressor verlengd. Zodra de unit in deellast draait zijn de warmte-oppervlakten overmaats. Daardoor bespaart de inverter tot 50% op het energieverbruik in vergelijking tot een non-inverter airconditioner.
 1. Stil
  Geniet van de stilte. De compressor van de airconditioner werkt met een minimale snelheid om de gewenste temperatuur te verzekeren. Dit betekent dat de compressor en ventilator minder geluid maken.
 2. Brede temperatuurprestatie
  Ook bij extreme buitentemperaturen werkt het buitendeel optimaal.