Een airconditioner in de slaapkamer zorgt voor een goede nachtrust. Overdag, wanneer het warm is, zoeken we vaak verkoeling buiten in de schaduw of bij het water, maar ’s nachts zijn koelen van de slaapkamer met een aircoer weinig of geen mogelijkheden om verkoeling te vinden. Airconditioning is hiervoor de geschikte oplossing. Maar kan een airconditioner zonder problemen in de slaapkamer worden geïnstalleerd?

Good sleep technologie
De ‘good sleep’ functie van de Samsung Airconditioners staat in voor een gezonde en comfortabele slaapatmosfeer. Samsung deed hiervoor grondig onderzoek in laboratoria. Via geavanceerde meetapparatuur die de temperatuur van lichaam en huid opneemt tijdens de slaap, Samsung een ideaal klimaatprogramma opgesteld voor tijdens de nacht. Hierbij is rekening gehouden met de diverse slaapstadia die een mens doorloopt.

koelen van de slaapkamer met een airco

Wat houdt de good sleep modus in?
Het systeem houdt de slaapkamer op een geschikte temperatuur, wat resulteert in een betere nachtrust. Wie de ‘good sleep’ functie inschakelt, wordt 8 uur later fris wakker. Tijdens de eerste fase, de “Falling Asleep Mode”, brengt een snelle koeling de lichaamstemperatuur in balans, waardoor je snel in een diepe slaap valt. Deze fase van de slaap is essentieel omdat de hersenen dan rusten en het lichaam herstelt van de dag. De tweede fase, de “Sound Sleep Mode”, houdt de huidtemperatuur op een bepaald gemiddelde, waardoor je blijft slapen en niet middenin de nacht wakker wordt van de warmte. Een derde fase ten slotte, de “Wake Up Mode”, is zo geprogrammeerd dat je lichaamstemperatuur stijgt om het metabolisme te versnellen. Hierdoor ontwaak je met een fris gevoel.